la biblioteca del Sant Francesc

la biblioteca del Sant Francesc
LA NOSTRA BIBLIOTECA

dimecres, 18 de gener de 2017

El petit Pelut

Hola famílies,

Els reis d'Orient també van passar per la biblioteca de l'escola i van deixar un bon carregament de llibres!!!

De mica en mica anirem obrint els paquets i traurem els llibres per anar-los posant als prestatges de la biblioteca. 

El primer paquet que hem obert ha estat tota una sorpresa! A dins hi havia uns còmics per a infantil i cicle inicial que expliquen les històries i les aventures d'un personatge molt tendre: El Petit Pelut!!!

Però els còmics no estaven sols, el petit pelut anava amb ells. De seguida els trobareu a tots a la biblioteca i podreu gaudir d'unes històries molt boniques i amb cada còmic aprendrem a valorar el que tenim i ens faran una mica millors.

Els més grans tampoc no us els perdeu!

Aquí hem copiat l'article del diari Nació digital que parla d'aquests còmics del petit pelut:


El conte mut que ensenya a llegir
·     El còmic francès per a infants "Petit Poilu", lloat pel propi ministeri d'Educació, arriba a Catalunya
·         Ajuda a fomentar la capacitat de parla dels infants de 3 a 5 anys

Molt abans de la invasió "manga", Catalunya era territori franco-belga quant a còmics: Tintín, Astèrix i Obèlix, els Barrufets, Jan i Trencapins... I, ara, de la mà de l'editorial Base, arriba al país el fenomen francès Petit Poilu, lloat per bona part de la comunitat educativa francesa i, fins i tot, recomanat pel propi ministeri francès d'Educació.

Però 
El Petit Pelut no és un còmic per a infants qualsevol... és un còmic sense lletra. Ni una. I amb uns dibuixos d'allò més captivadors. Per tot plegat, esdevé una excusa ideal perquè l'infant que el "llegeix" faci volar la imaginació tant com vulgui a l'hora d'explicar-lo a un adult o als seus amics de classe. O perquè, quan algun adult li l'explica, intenti retenir el màxim de detalls possibles de tota l'aventura.

"El 2004, buscava un còmic adaptat als nens que encara no saben llegir. Em pensava que això ja existia! Després de molt buscar, no vaig trobar res de res. Llavors va ser quan vaig començar a plantejar-me la idea de fer proves amb la meva filla petita", explica la coautora Céline Fraipont.

El Petit Pelut, doncs, s'erigeix com un llibre ideal per a nens d'entre 3 i 5 anys, amb el que poden desenvolupar la parla, millorar la seva capacitat d'atenció, fomentar la imaginació i aprendre tot un seguit de valors com poden ser l'ecologisme, l'amistat, l'amor, la por, el respecte a la diferència... Cada llibre, a més, té una estructura similar -el Petit Pelut es lleva, surt de casa, passa una aventura i retorna a la llar-, fet que aporta un cert grau de confiança a l'infant.

Des de l'editorial expliquen que van conèixer el personatge a la Fira del Llibre de Frankfurt i se'n van enamorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada